Mer om boendet på Čiovo

MiscStränder och hav

100 meter nedanför huset finner ni det kristallklara havet och stränderna som mestadels består av betongplatåer och klippor. Följer man stranden åt vänster finns det en långgrund vik som består av kiselsten. Stora bystranden består också av kiselsten och erbjuder olika vattensporter samt solsängar.

Mini Market “Gadža”

På väg till byn, ca 150 m från huset ligger en mini market. Där hittar man allt det nödvändigaste såsom bröd, mjölk, frukt men även och öl, vin och sprit.

Byn Okrug Gornji

I byns centrum, ca 1 km från huset ligger en större mataffär ”Tommy”. Här hittar man även post, bankomat, apotek, tandläkare, läkare, turistbyrå samt frukt & grönsaksstånd. En annan stor mataffär som heter ”Kerum” ligger i anslutning till bystranden.

Restauranger & Barer

Följer ni strandpromenaden åt höger nedanför huset ligger det en restaurang som även under dagtid hyr ut solstolar. På väg till byn, 400-500 meter från villan, ligger ytterligare en restaurang. I byn och runt den lilla hamnen finns det ett flertal bra restauranger som serverar dagsfärsk fisk och skaldjur men även internationell mat samt stenungsbakad pizza. De mest populära barer ligger utmed bystranden.

Transporter

Det går buss in till Trogir, närmaste hållplats ligger ett par hundra meter från villan, men vi rekommenderar båten som avgår mer frekvent från piren i lilla hamnen ända till sen kväll. Från Trogir busstation når du flygplatsen, Split stad och andra destinationer i Kroatien. Det går även en båt ifrån Trogir till Split. Taxistationen ligger mittemot busstationen i Trogir.

Meter & Kilometer

Okrug Gornji/bycentrum 1 km
Trogir 4 km
Bensinstation 4,5 km
Split flygplats (SPU) 9 km
Split stad 29 km
Dubrovnik 250 km
Nationalpark Kornati 75 km
Nationalpark Krka 60 km
Nationalpark Plitvice 175 km

Väder

Soltimmar per år är ca 2750 timmar (Stockholm ca 1800 timmar) , med ett maximum på 3053 timmar år 2003. 18 juli är normalt den soligaste dagen med 12 timmar, 27 minuter och 36 sekunder solsken. Fördelarna med så mycket solsken är även vattentemperaturen som uppgår till omkring 20c grader i medeltemperatur. Det är inte ovanligt om vattentemperaturen går upp till 27c grader vissa dagar och veckor. Medeltemperaturen under juni-september är högre än 20c grader och bara två månader, januari och februari har en medeltemperatur på under 10c grader.

Användbar information

Check-in är 14:00
Check-ut är 10:00
Dricksvattnet i Kroatien är av hög kvalité och drickbart. Tänk gärna på miljön och slösa inte på vattnet när du duschar eller diskar.

Stäng av luftkonditionering när dörrar/fönster är öppna eller när ni lämnar lägenheten.

Lakan, filtar, kuddar och handdukar får absolut inte medtagas till stranden eller ens lämna lägenheten.

Rökning är absolut förbjuden inomhus och lägenheterna är utrustade med rökdetektorer.

Soptunna är placerad på anvisad plats.

Strandhanddukar finns att hyra för 1 €/dag. Tvättning av kläder/handdukar går att ordna för 5 €/maskin.

Det är absolut förbjudet att grilla på öppen grill i Dalmatien. Därför kan man ofta se stora inbyggda grillar i trädgårdarna, vilka är tillåtna.

Ta gärna del av de allmänna ordningsreglerna som du hittar i lägenheten.